Specijalno izdanje Dijaloga – Alternative Futures: Istanbul talks

Datum isteka: 23.04.2017 | Isteklo pre 2 dana
Datum: 18.04.2017 17:17,   Autor teksta: Portal Mladi
   
Datum: 23.04.2017
Vreme: 18.30
Lokacija: KC Grad

Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom Vas poziva na da nam se 23.aprila od 18:30h u KC Gradu pridružite na specijalno izdanje Dijaloga –

Dialogues *special edition* / Alternative Futures: Istanbul talks u okviru koga će se predstaviti istaknuti umetnici, agencije, inženjeri, dizajneri i akteri kreativne industrije Istanbula.

Ovoga puta Alican Okan, Ebru Yetiskin, Gizem Renklidag, Pinar Akkurt, Candas Sisman iz NOHlaba, Nerdworking i Cihan Cankaya u neformalnom razgovoru podeliće sa nama svoj rad, projekte kao i poglede na svet i novomedijsku scenu Istanbula i Evrope.

Specijalno izdanje Dijaloga - Alternative Futures: Istanbul talks

Danas, umetnička dela, projekti i proizodi koji su u direktnoj korelaciji sa alternativnom budućnošću  u decenijama koje dolaze, pokazujući svet u nastajanju, oblikuju naša očekivanja na polju tehnologije, politike i generalno društva.

Alternativne ideje budućnosti postaju stvarnost kroz forme interaktivnih izložbi, proizvoda, demonstracija kao i “behind the scene” projekata.

Međutim neka kritička pitanja su i dalje aktuelna:

Kako možemo kreirati alternativnu budućnost a da ne proizvodimo buduću propagandu za korporacije i vlade?

Kako možemo pobeći od mainstream-a futurističke estetike i stvoriti alternativne načine postojanja?

Dijalozi predstavljaju ciklus neformalnih razgovora sa ciljem deljenja kako uspeha, tako i neuspeha, radi podizanja svesti o značaju neformalnog obrazovanja i ličnog razvoja. Jedanput mesečno, diskusije vode uspešni predstavnici raznih oblasti, kao što su umetnost, kultura, mediji ili tehnologija. 

Ovaj događaj organizuje Gradska Gerila u saradnji sa KC Gradom uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu.

Ostavi komentar:

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + 4 =