$SESS_ID="PMSESS".get_the_id(); if(!isset($_SESSION[$SESS_ID])){ setPostViews(get_the_ID()); $_SESSION[ $SESS_ID] = 1; }

Job Fair – press konferencija

Datum: 28.02.2015 21:26,   Autor teksta: Danijel Frfalanović

Press konferencija za novinare održana je u petak 27.02.2015 godine. Domaćini konferencije bile su Milica Petković, organizator i Miljana Stojiljković koja je zadužena za odnose sa javnošću. Predstavile su sam sajam i otkrile nam ukratko šta je to što možemo očekivati na istom.

JOB FAIR će se po sedmi put održati 2. i 3. marta 2015. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. Namenjen je studentima i mladim ljudima koji teže ka zaposlenju u struci. Najavu možete videti OVDE.

Press konferencija. Autor: Danijel Frfalanović

Job Fair je nastao kao ideja udruženja studenata BEST organizacije sa željom da približe studente kompanijama i obrnuto – kompanije studentima. Na samom početku, dok je Job Fair bio samo misaona imenica, ideju su podržali Univerzitet u Nišu i Elektronski fakultet bez kojih Job Fair ne bi bio ono što je danas.

Pod sloganom „Tvoja karijera počinje ovde“ sajam pomaže mladima u usavršavanju i kreira  dobru komunikaciju student – obrazovni sistem – kompanija.

Kroz dva sajamska dana studentima, diplomcima i postdimplomcima pruža se prilika da stupe u direktan kontakt sa kompanijama kroz razgovore na njihovim štandovima i prisustvovanju prezentacijama koje će se održati u svečanoj sali Elektronskog fakulteta.

Job Fair pokrovitelji. Autor: Danijel Frfalanović

Job Fair svake godine sve više raste i sve je veći broj kompanija učesnica. Ove godine na Job Fair-u, po prvi put, učestvuje 11 novih kompanija.

Šest kompanija će održati intervjue tokom samog sajma gde će studenti biti u mogućnosti da imaju pravi profesionalni razgovor sa kompanijom. Za intervjue biće obezbeđen poseban prostor u okviru Elektronskog fakulteta.

Pored klasičnih intervjua biće organizovani i grupni intervjui gde će studenti raditi testove znanja koji se odnose na matematičke i logičke sposobnosti. Grupne aktivnosti održaće srebrni pokrovitelj INGsoftware.

Studenti će, takođe, imati mogućnost da učestvuju u radionica gde će rešavati neki od problema koji će zadavati kompanija Devana technologies, studeni će na ovaj način svoja znanja da primene na praktičan način.

Tokom prethodnih godina organizatori su shvatili da je najtraženiji obrazovni profil softverski inženjer, pa će zato ove godine dovesti kompanije koje će zapošljavati i pružati stručne prakse i znanja i studentima drugih obrazovnih profila. Konkretno danska kompanija Egromade održaće studiju slučaja („case study“) studentima ekonomije.

Tokom prvog sajamskog dana kompanija Microsoft održaće tradicionalni koktel, studentima se pruža prilika da porazgovaraju sa ljudima koji rade u ovoj kompaniji u neformalnom okruženju i opuštenoj atmosferi. Tokom drugog dana biće održana tribina o preduzetništvu.

Broj mesta za sve aktivnosti je ograničen pa su potrebne prijave na sajtu. Na istom sajtu moguće je ostaviti i CV koji će ući u jedinstvenu CV bazu, a kasnije će biti distribuiran kompanijama.

Tokom ova dva dana, 2. i 3. marta, održaće se i Lokalno inženjersko takmičenje – EBEC (European BEST Engineering Competition). Cilj ovog takmičenja je da se kod studenata podstakne timski i takmičarski duh, kako bi pokazali svoja stečena znanja i kreativnost kroz rešavanje inženjerskih zadataka i na taj način steknu praktična iskustva koja će svakako biti korisna u daljem radu. Više o ovom takmičenju možete pročitati OVDE.

EBEC. Izvor: studenstkizivot.com

Problem na prethodnim sajmovima je taj što su studenti pasivni, tako da će na ovom sajmu biti grupa volontera BEST organizacije koja će studentima predstavljati kompanije.

Takođe, predstavljamo vam  i zvaničnu agendu prezentacija:

Ponedeljak

10:00 – 10:45 Svečano otvaranje sajma

11:10 – 11:25 Nacionalna služba za zapošljavanje

11:35 – 11:50 Leoni WS

12:00 – 12:30 StangaOne1

12:40 – 12:55 INGSOFTWARE

13:00 – 13:30 Johnson Electric

13:40 – 13:55 Ergomade

14:10 – 14:25 Super radio

14:15 – 14:45 Deli – biznis inkubator kreativnih industrija

Utorak

10:15 – 10:30 NTV

10:45 – 11:00 IT centar

11:15 – 11:45 Devana Technologies

12:00 – 12:45 Microsoft Development Center Srbija

13:00 – 13:30 Vip mobile

13:45 – 14:00 SDL

14:15 – 14:30 Preduzetnik.rs

14:30 – 16:00 Start-up panel diskusija

 

Dođite i saznajte sve što vas zanima!

Autori: Jelena Đokić i Danijel Frfalanović

Ostavi komentar:

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

+ 65 = 72